Kjøpsvilkår

Avtalevilkår og kjøpsbetingelser for Norsk Mynthandel AS

Du må være over 18 år for å bli kunde hos oss.

Ordrebekreftelse
Etter at du har trykket «SEND ORDRE» i kassen er bestillingen gjennomført, og din avtale med Norsk Mynthandel AS er bindende. Ordrebekreftelse med tilhørende ordrenummer blir umiddelbart generert og sendt til din registrerte e-postadresse. Det er ditt ansvar at du har oppgitt riktig e-postadresse for din bestilling.

Betaling
Betaling må gjøres i kjøpers navn, og er et absolutt krav.
Med andre ord må du som kjøper stå registrert som eier av betalingskontoen du benytter. For bedrifter gjelder den samme betingelsen – betalingskontoen som benyttes må stå registrert på bedriftens navn.

Vi tilbyr følgende betalingsmetoder: Faktura, kortbetaling og Vipps. (Vipps og kortbetalinger er kun mulig for beløp under 25 000 NOK inkludert frakt. Beløpet vil trekkes umiddelbart for alle kort – og vippsbetalinger)

Med faktura som betalingsmetode, skal din ordre betales forskuddsvis til vår konto 1503.27.54160 (DNB). Faktura er anbefalt betalingsmåte og eneste betalingsalternativ for bestillinger over 25 000 NOK.

Ved utenlandsk bankoverføring skal alle kostnader dekkes av sender og betales i NOK.

For bestillinger som inneholder edelmetaller må fakturabeløp være innbetalt i sin helhet samme dag som bestillingen gjøres, for å unngå prisendring. Kjøp over kr 20 000 betinger 1) forfall umiddelbart etter gjennomført bestilling og at 2) bekreftelse på utført betaling sendes til oss per epost (post@norskmynthandel.no)

Ved forsinket innbetaling vil det kunne påløpe purre- og inkassogebyr.

Frakt og levering
Forsendelse med produktet «Pakke til hentested med sporing og forsikring» er fullforsikret for kjøpesum/fakturabeløp frem til varen er utlevert mottaker, om ikke annet er avtalt. Dette er forsendelsesmåten vi anbefaler alle våre kunder å benytte. Vi tilbyr gratis frakt for bestillinger over kr 25 000 (pakke til hentested med sporing og forsikring).

MERK! Det er kun mulig for registrert kjøper å hente ut pakke fra Posten/hentested. Med andre ord kan du ikke sende noen andre for å hente den for deg.

Vi tilbyr også en rimeligere forsendelsesmåte med vanlig brevpost levert til postkasse med produktet «Pakke til postkassen uten forsikring». Dette alternativet er kun mulig for ordrer under kr 5000. Velger kunden dette fraktalternativet skjer forsendelsen på kundens eget ansvar. Norsk Mynthandel AS erstatter ikke noen form for tap av forsendelser sendt med produktet «Pakke til postkassen uten forsikring».

MERK! Det er kun mulig å få tilsendt pakke i postkasse til kjøpers egen adresse. Med andre ord må leveringsadressen samsvare med kjøpers folkeregistrerte adresse.

Bestillinger som ønskes sendt til andre land enn Norge sendes med UPS etter egne satser med forsikring og sporing. OBS! Norsk Mynthandel AS er ikke ansvarlig for merverdiavgift og fortollingskostnader til mottaker landet.

Normal leveringstid etter registrert innbetaling er 2-4 virkedager, dersom varen er tilgjengelig på hovedlager. Lagerstatus er oppgitt ved bestilling, men vi forbeholder oss retten til utsolgt- eller feillistet vare.

Bestillingsvarer har normalt en forventet leveringstid på 2-6 uker, om ikke annet er spesifisert. Varer innenfor denne kategorien er tydelig merket i vår nettbutikk som «bestillingsvare/forhåndsbestilling». Vi tar forbehold om leveringsforsinkelser fra produsent. Dette kan forekomme dersom etterspørselen er spesielt stor, og i slike tilfeller holder vi deg løpende oppdatert om leveringstiden. MERK! Vår bestilling mot produsent/leverandør av varer innenfor kategorien «bestillingsvare/forhåndsbestilling», blir først utført når innbetaling fra kunde er mottatt og registrert. Ved store variasjoner i spotpris og/eller valutasvingninger, forbeholder vi oss retten til prisjustering i tidsrommet fra registrert bestilling til mottatt innbetaling.

Kvalitet
Produkter av edelmetaller er hver for seg garantert i vekt, innhold og renhet av sine respektive produsenter. Produktene er basert på sin substansielle verdi i metallet og ikke på samleverdi, men skal allikevel være i usirkulert kvalitet om ikke annet er avtalt. Kvalitet BU/Brilliant Uncirculated defineres som «Mint State», og betyr at myntene leveres slik dem fremstår direkte fra myntverket. Bullion-mynter som primært omsettes for metallverdien har en lavere standard for pregekvalitet og krav for håndtering, sammenlignet med samlemynter ment for samlere. Bullion mynter i BU kvalitet kan derfor ha kontaktmerker, riper og melkeflekker fra produksjon og/eller frakt etter produksjon.

Kvaliteten på samlemynt og sedler skal være oppgitt i annonseteksten og er undersøkt og beskrevet etter beste evne. Vi besitter mange års erfaring med kvalitetssetting av mynter og sedler.

Garanti
Norsk Mynthandel AS garanterer at alle våre bullion- og numismatiske produkter er ekte og som beskrevet, om ikke annet er beskrevet i annonsen.

Kansellering/endring av ordre – regress mot markedstap
Når du trykker «SEND ORDRE» ved utsjekk regnes avtalen som juridisk bindende og bestillingen kan ikke endres ved kjøp av gull, sølv, platina eller palladium. Ved åpenbare feil i produktbeskrivelse og/eller pris forbeholder vi oss retten til å kansellere bestillingen. Vi har normalt alle varer du ser i våre lister tilgjengelig på lager, men vi tar likevel forbehold om utsolgt vare(r).

Angrerett
Ved kjøp av gull, sølv, platina og/eller palladium, bortfaller angreretten. Disse edelmetallene prisjusteres kontinuerlig mot verdens børser, og er utenfor Norsk Mynthandel AS sin kontroll. På bakgrunn av denne justeringen er disse varene unntatt angreretten i henhold til angrerettloven § 22 bokstav d): Angreretten gjelder ikke avtaler om: Levering av varer eller tjenester der prisen er avhengig av svingninger i finansmarkedet som kan skje innen utløpet av angrefristen og som ikke kan kontrolleres av den næringsdrivende.

På norske samlemynter og sedler samt rekvisita tilbyr vi full returrett i 14 dager etter mottatt vare.

Ved forsendelse til andre land enn Norge forplikter kjøper å gjøre seg kjent med landets tollregler og merverdiavgiftsregler. Norsk Mynthandel AS er ikke ansvarlig for merverdiavgift og fortollingskostnader til mottakerlandet.

Reklamasjon
Når kjøperen mottar varen, anbefales det i rimelig utstrekning at kjøperen undersøker om den er i samsvar med bestillingen, om den har blitt skadet under transporten eller om den ellers har mangler. Dersom det foreligger en mangel ved varen må kjøperen innen rimelig tid etter oppdagelse gi selgeren melding om dette.

Generelt
Som med alle investeringer er også edelmetallmarkedet og samlemynter forbundet med risiko for tap. Om du vurderer å kjøpe edelmetaller eller samlemynt med hensikt om investering, anbefales det å undersøke gjeldende markedsstabilitet eller kontakte din finansielle rådgiver. All kommunikasjon med Norsk Mynthandel AS (nettside, e-post, telefon) er ikke å betrakte som investeringsråd. Norsk Mynthandel AS kan ikke gi garantier for gevinst ved kjøp av edelmetaller eller samlemynt.

Force Majeure
I tilfelle krig, naturkatastrofer, terrorisme, streik, myndighetsbeslutninger, sivil ulydighet, kriminelle handlinger, tredjepartssvikt eller andre forhold utenfor vår kontroll, som ikke kan forutsees og påvirker våre forpliktelser og/eller avtalevilkår, vil dette frita partene fra å oppfylle kontraktsvilkår på berørte punkter i gjeldende inngått avtale. Videre forbeholder vi oss retten til å annullere en ordre hvis betaling ikke er utført innen gitt tidsramme, ved ekstraordinære markedssvingninger eller gale opplysninger som følge av datasvikt eller menneskelige faktorer