Kjøpsvilkår

Avtalevilkår og kjøpsbetingelser for Norsk Mynthandel AS

Du må være over 18 år for å bli kunde hos oss.

Ordrebekreftelse
Etter at du har trykket «SEND ORDRE» i kassen er bestillingen gjennomført og din avtale med Norsk Mynthandel AS er bindende. Ordrebekreftelse med ordrenummer blir da generert og sendt umiddelbart til din registrerte e-post adresse. Det er ditt ansvar at du har oppgitt riktig e-post adresse på din bestilling.

Betaling
Alle ordrer betales forskuddsvis til vår konto 1503.27.54160 (DNB) om du velger faktura som betalingsmåte. Faktura er det eneste gebyrfrie betalingsalternativet og er den betalingsmåten vi anbefaler våre kunder.

Vi tilbyr betaling med bankkort via vår samarbeidspartner Stripe. Det tilfaller et gebyr på 2,4 % + 2,2 NOK av totalbeløpet ved bruk av bankkort (kreditt- og debet kort) som er vår reelle kostnad. Vi har satt et maksimalt beløp på 50 000,- ved handel med kort. Alle betalinger med kort gjøres med 3-D secure som er bankenes seneste sikkerhetsteknikk mot kortsvindel.

Vi tilbyr betaling med Vipps der det tilkommer et gebyr på 2% av totalbeløpet som er vår reelle kostnad.

Ved utenlandsk bankoverføring skal alle kostnader dekkes av sender og betales i NOK.

For ordrer som inneholder edelmetaller, må fakturabeløp være betalt i sin helhet innen 48 timer etter bestilling for å unngå prisendring og forsinkelser. Ordrer over NOK 10 000,- betinger forfall samme dag som bestillingen ble inngått. Tidsfrist inkluderer ikke helg og helligdager.

Ved forsinket innbetaling forbeholder vi oss retten til å endre tilbudt pris. Kunden mottar re kalkulert pristilbud og kan deretter ta stilling til om ordren ønskes effektuert til ny angitt pris. Alternativt vil ordren kanselleres – se punkt «Kansellering av ordre – regress mot markedstap».

Frakt og levering
Forsendelse med produktet «Pakke til hentested med sporing og forsikring» er fullforsikret for kjøpesum/fakturabeløp frem til varen er utlevert mottaker om ikke annet er avtalt. Dette er forsendelsesmåten vi anbefaler alle våre kunder. Ved bestillinger over 25000,- er denne frakten gratis.

Vi tilbyr også en rimeligere forsendelse med vanlig brevpost levert til postkasse med produktet «Pakke til postkassen uten forsikring». Dette alternativet er kun mulig for ordrer under 5000,- NOK. Velger kunden en slik forsendelse skjer forsendelsen på kundens eget ansvar. Norsk Mynthandel AS erstatter ikke noen form for tap av forsendelser sendt med «Pakke til postkassen uten forsikring».

Bestillinger som ønskes sendt til andre land enn Norge sendes med UPS etter egne satser med forsikring og sporing. OBS! Norsk Mynthandel AS er ikke ansvarlig for merverdiavgift og fortollingskostnader til mottaker landet.

Normal leveringstid etter registrert innbetaling er 2-4 arbeidsdager hvis varen er på hovedlager. Lagerstatus er oppgitt ved bestilling, men vi forbeholder oss rett til utsolgt vare eller feil listet vare.

Bestillingsvarer har normalt forventet leveringstid 2-6 uker om ikke annet er spesifisert. Slike varer er tydelig merket som «bestillingsvare/forhåndsbestilling» i nettbutikk. Vi tar forbehold om leveringsforsinkelser fra myntverket, som kan forekomme når etterspørselen er spesielt stor, i slike tilfeller blir du holdt løpende oppdatert om når myntene leveres. OBS! Bestillingen til myntverket/leverandør utføres først når betalingen er mottatt. Ved store variasjoner i spotpris og valuta svingninger fra bestillingstidspunkt til betalingen mottas forbeholder vi oss retten til å prisjustere bestillingen.

Kvalitet
Produkter av edelmetaller er hver for seg garantert i vekt, innhold og renhet av sine respektive produsenter. Produktene er basert på sin substansielle verdi i metallet og ikke på samleverdi, men skal allikevel være i usirkulert kvalitet om ikke annet er avtalt. Kvalitet BU/Brilliant Uncirculated defineres som «Mint State», og betyr at myntene leveres slik dem kommer fra myntverket. Bullion-mynter som primært omsettes for metallverdien har en lavere standard for pregekvalitet og krav for håndtering enn samlemynter ment for samlere. Bullion mynter i BU kvalitet kan derfor ha kontaktmerker, riper og melkeflekker som har oppstått under produksjon  og frakt etter produksjon.

Kvalitet på samlemynt og sedler skal være oppgitt i annonse teksten og er undersøkt og beskrevet etter beste evne. Vi har mange års erfaring med kvalitet setting av mynter og sedler.

Garanti
Norsk Mynthandel AS garanterer at alle våre bullion og numismatiske produkter er ekte og som beskrevet om ikke annet er nevnt i annonsen.

Kansellering/endring av ordre – regress mot markedstap
Når du trykker «Send ordre» ved utsjekk regnes avtalen som juridisk bindende og bestillingen kan ikke endres. Ved forsinket eller manglende innbetaling eller om ordren ønskes kansellert etter at bestilling er sendt, vil kunden automatisk faktureres en kanselleringsavgift på kr. 150,- samt evt. negativ differanse i spotpris og/eller valutasvingninger fra registrert bestilling til kanselleringstidspunkt. Eventuell gevinst i markedspris tilfaller Norsk Mynthandel AS.

Ved åpenbare feil i beskrivelser eller priser forbeholder vi oss retten til å kansellere bestillinger. Vi har vanligvis alle varer du ser i våre lister på lager, men vi tar likevel forbehold mot utsolgt vare.

Angrerett
Det er ikke angrerett på kjøp av  gull, sølv, platina eller palladium. Disse edelmetallene prisjusteres kontinuerlig mot verdens børser. Det er hele tiden bevegelse i disse prisene som er utenfor Norsk Mynthandel AS sin kontroll. Derfor er disse varer unntatt angrerettloven i henhold til angrerettloven § 22 bokstav d): Angreretten gjelder ikke avtaler om: Levering av varer eller tjenester der prisen er avhengig av svingninger i finansmarkedet som kan skje innen utløpet av angrefristen og som ikke kan kontrolleres av den næringsdrivende.

På norske samlemynter og sedler samt rekvisita tilbyr vi full returrett i 14 dager etter mottatt vare.

Ved forsendelse til andre land enn Norge forplikter kjøper seg til å gjøre seg kjent med sitt eget lands tollregler og merverdiavgiftsregler. Norsk Mynthandel AS er ikke ansvarlig for merverdiavgift og fortollingskostnader til mottaker landet.

Generelt
Som med alle investeringer, er også edelmetallmarkedet og samlemynter forbundet med risiko for tap. Om du vurderer å kjøpe edelmetaller eller samlemynt som investering, anbefales det å undersøke gjeldende markedsstabilitet eller kontakte din finansielle rådgiver. All kommunikasjon, det være seg via nettsiden, e-post og/eller pr. telefon med Norsk Mynthandel AS eller representanter herunder, er ikke å betrakte som investeringsråd. Norsk Mynthandel kan ikke gi garantier for gevinst ved kjøp av edelmetaller eller samlemynt.

Force Majeure
I tilfelle krig, naturkatastrofer, terrorisme, streik, myndighetsbeslutninger, sivil ulydighet, kriminelle handlinger, tredjeparts svikt eller andre forhold utenfor vår kontroll som ikke kan forutsees og påvirker våre forpliktelser og/eller avtalevilkår, vil dette frita partene fra å oppfylle kontraktsvilkår på berørte punkter i gjeldende inngått avtale. Videre forbeholder vi oss retten til å annullere en ordre hvis betaling ikke er utført innen gitt tidsramme, ved ekstraordinære markedssvingninger eller gale opplysninger som følge av datasvikt eller menneskelig faktor